Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület

1119 Budapest, Bártfai u. 34.
T: (1) 371-1620
F: (1) 203-2622
tarsasag@lakasepitesert.hu

Panelben lakik? - Erre számíthat a választások után!
Napi.hu, 2014. január

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) a pártok honlapjáról gyűjtötte össze, milyen lakáspolitikát terveznek a következő parlamenti ciklus potenciális szereplői.
Szakpolitikai stratégia a hazai épületállomány energetikai állapotának javítására
2012. augusztus

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. bevonásával Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát készít 2013 nyarára. Az uniós irányelvekkel összehangolt szakpolitikai dokumentum a meglévő épületek energiahatékony felújítására és új energiatakarékos épületek építésére vonatkozóan rögzít majd hosszú távú koncepciókat. A stratégia fontos iránymutatója lesz az épületenergetikai felújítási programok tervezésének is.
http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/klima-es-energiaugyi-allamtitkarsag/hirek/szakpolitikai-strategia-a-hazai-epuletallomany-energetikai-allapotanak-javitasara
Még kevesebb lakás épül
Népszabadság, 2010. november

Az építési engedélyek visszaesése további negatív rekordokat jelez.Rossz hír rossz hírt követ a lakáspiacon, ahol a havi és a negyedéves statisztikák sorra döntik a negatív rekordokat, jelentős arányú csökkenést jelezve az építési engedélyek és a használatbavételi engedélyek terén egyaránt.
Bérlakásépítés Magyarországon
Polgári Szemle, 2010. október

Annak az „axiómának” az értékelésével kezdeném, miszerint a magyarok nem szeretnek lakást bérelni. Ennek egyik bizonyítékaként azt szokás említeni, hogy a rendszerváltás utáni nagy lakásprivatizáció során a lakók döntő része megvette az általa bérelt lakást. Természetesen ezt tették, hiszen kárpótlási jegy felhasználásával, negyedáron lehetett ingatlantulajdonhoz jutni, így ez vagyongyarapítási döntés volt.
Ezer forintos négyzetméterenkénti lakbér a Széchenyi-terv bérlakásaiban
Ingatlanmagazin.com, 2010. szeptember

Az Új Széchenyi-terv otthonteremtési fejezetéhez a szakma véleményét kérte a kormány. Ezt komolyan is vették. Tegnap mutatta be a már évek óta készülő állami bérlakás-építési koncepcióját a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) és a Magyar Építész Kamara. 500–1500 lakásos tömböket álmodnak Budapest barnaövezeteibe, melynek lakásaiban ezer forint lenne a négyzetméterenkénti lakbér – derült ki a Népszabadság cikkéből.